MÉHECSKE VENDÉGHÁZ

ITT, MINDENKIT SZERETETTEL VÁRNAK! Vadregényes, háborítatlan Tiszai táj… Friss levegő…, falusi ízek… Tiszta vizű folyó… Ha ezt mind látni szeretné, látogasson el TISZAKÓRÓDra! Szeretettel várjuk, szívesen látjuk!

LEGLÁTOGATOTABB TISZAHÁTI, TISZAMENTI RENDEZVÉNYEK:

-  a fehérgyarmati Gyarmati Vigasságok,

- a milota Nemzetközi Diófesztivál,

-  a tiszkóródi Rétesfesztivál.

- a penyigei Szenkeparti Nagyvásár,

- a szatmárcsekei Szilvalekvárfõzõ verseny,

- a szatmárcsekei Cinkefőző verseny;

- a kölcsei Túr-Party,

- a túristvándi Halászléfõzõ Verseny,

- a túristvándi Molnár-találkozó;

Fehérgyarmati Gyarmati Vigasságok

A Fehérgyarmaton szervezett Gyarmati Vigasságokon olyan magyarországi és a határon túli települések képviseltetik magukat, akik nevükben viselik – akár elő-, akár utótagként – a 'Gyarmat' nevet.

A településen múltjukkal és jelenükkel mutatkoznak be, sátraikban kiállítást tartanak, táncosaik hagyományos népi táncaikat adják elő.

 

Milotai Dió Fesztivál

A milotai Diófesztiválon a település világhírű terménye, a vékonyhéjú úgynevezett papírhéjú dióból készült ételeket kóstolhatnak meg a látogatók minden évben augusztus utolsó szombatján. A rendezvény, fő profilja a Gasztronómia, főzőversenyek, vegyes profilú vásár, Milotai 10-es dióhoz kapcsolódó rendezvények.

 

Tiszakóródi Rétes Fesztivál

A tiszkóródi Rétes Fesztiválon a falubeli asszonyok és lányok a nagyanyáiktól tanult és örökölt hagyományok szerint készítik az ízletes túrós-, lekváros-, meggyes- és káposztás réteseket.

 

Penyigei Szenke-parti vásár

A penyigei Szenke-parti Nagyvásár hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai látványosság, amely a régi vásári forgatag hangulatát idézi föl, hagyományos játékokkal, mutatványosokkal és az elmaradhatatlan szatmári ízekkel.

 

Szatmárcsekei Szilva lekvárfőző verseny

A Szatmárcsekén augusztus utolsó hétvégéjén rendezett Nemzetközi Szilvalekvárfőző versenyen bárki megismerheti, hogyan készül az igazi szilvalekvár, igaz, hosszú idő kell hozzá. Egy egész éjszakán át kell kavargatni a vályogból rakott katlanokban rotyogó ciberét, majd pedig magát a lekvárt.

Kölcsei Túr-party

Kölcse községen keresztül folyó Túr partján tarják a sokakat vonzó hagyományőrző Túr Party-t. A túr két oldalán elterülő erdős, kicsit vadregényes ligetben tartott rendezvény távol a forgalmas fő utcától igazi nagyanyáink korabeli hangulatot teremt. A kézműves sátrakban sokféle rég elfeledett  mesterséggel ismerkedhet az oda látogató.

 

Túristvándi Halászléfőző verseny

A rendezvény célja, hogy az idelátogató vendégekkel, turistákkal, megismertessük Szatmár gazdag néprajzi, kulturális és gasztronómiai hagyományait. Az egész napos színvonalas kulturális programok, kézműves bemutatók és népi ételek kóstoltatása mellett, a nap fő attrakciója a versenyszerű halászléfőzés.

 

Túristvándi Molnártalálkozó

Az ősrégi  őrlőmesterség hagyományait elevenítik fel a mai utódok  Nemzetközi Molnártalálkozón a  Túristvándi ma is működő vízimalmának udvarában. A rendezvényen külföldi molnárok is bemutatkoznak.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 6
Heti: 28
Havi: 93
Össz.: 13 092

Látogatottság növelés
Oldal: LEGLÁTOGATOTABB TISZAHÁTI, TISZAMENTI RENDEZVÉNYEK
MÉHECSKE VENDÉGHÁZ - © 2008 - 2018 - mehecskevendeghaz.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »