MÉHECSKE VENDÉGHÁZ

ITT, MINDENKIT SZERETETTEL VÁRNAK! Vadregényes, háborítatlan Tiszai táj… Friss levegő…, falusi ízek… Tiszta vizű folyó… Ha ezt mind látni szeretné, látogasson el TISZAKÓRÓDra! Szeretettel várjuk, szívesen látjuk!

BEMUTATKOZÁS

Vendégházunk a Tisza és a Túr folyók ölelésében,

Tiszakóród, Kossuth Lajos utca 86. szám alatt található.

Házigazda : Pál András

Háziasszony: Pál Andrásné

Cím:

4946 Tiszakóród, Kossuth Lajos utca 86.

Elérhetőség: Tel: +36 70 342 5277

E-mail: palandrasne@freemail.hu

mehecskevendeghaz@gmail.com    

A település fő utcáján egy 1948-ban vályogból épült ház lett teljesen felújítva, átalakítva az eredeti paraszt-ház jellegét megőrizve.

A rendbehozatal során gondosan ügyeltünk arra, hogy a régi építészeti megoldások megmaradjanak, úgymint a fagerendás mennyezet, fatornác, sütőház kemencével, aszalóval, lekvárfőző katlannal.

Célunk, hogy vendégeinknek hagyományos környezetben tudjuk bemutatni hogyan készültek a helyi finomságok: krumplis kenyér, tejfölös kenyérlángos, aszalványok, lekvárok, pálinkák, mézek. Melyek kóstolására is lehetőséget biztosítunk.

Nemcsak a lakóház, de az egykori parasztudvar minden gazdasági épülete eredeti funkcióját bemutatva várja az ide látogatót. Megtekinthetők és kipróbálhatók a régi munkaeszközök, szerszámok.

Ismerkedni lehet házkörüli munkafolyamatokkal: kaszálás, kukoricahántás, kukoricamorzsolás, kenyérdagasztás, lekvár főzés.

A baromfiudvarban lehetőség ismerkedni az aprójószág etetésével, vagy a konyhakertben kipróbálni a kapálást, gereblyézést, kerti munkát az évszaknak megfelelően.

A veteményes kertben és gyümölcsösben mindenki maga szedheti le a reggelihez vagy éppen az uzsonnához a  kertben termett friss gyümölcsöt és zöldséget, ami az étkezések szerves részét képezik.

 

 

_dsc0730.jpg

 _dsc0151.jpg

 

 _dsc0232.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 25
Heti: 32
Havi: 95
Össz.: 13 412

Látogatottság növelés
Oldal: BEMUTATKOZÁS
MÉHECSKE VENDÉGHÁZ - © 2008 - 2018 - mehecskevendeghaz.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »