MÉHECSKE VENDÉGHÁZ

ITT, MINDENKIT SZERETETTEL VÁRNAK! Vadregényes, háborítatlan Tiszai táj… Friss levegő…, falusi ízek… Tiszta vizű folyó… Ha ezt mind látni szeretné, látogasson el TISZAKÓRÓDra! Szeretettel várjuk, szívesen látjuk!

 

Ízelítő ma is élő Kárpátaljai határ menti hagyományokból:

 

Újév első napján a gyerekek elindulnak és verseket, jó kívánságokat mondanak a házak lakóinak. A kívánságokért cserében édességet kapnak.

 

Húsvét ünnepén szombat éjjel vagy vasárnap reggel a katolikus templomudvaron mise után a pap megszenteli a kosarakban kirakott ételeket, melyet ünnepélyes vacsora vagy ebéd közben fogyasztanak el.

 

Húsvét másodnapján a fiúk és a férfiak elindulnak megöntözni a falu lányait. A gyerekek tojást a felnőttek virágot kapnak locsolkodásukért.

 

Szüret után a fiatalok szüreti bált rendeznek. A bál előtt 1 - 2    nappal elindulnak lovas-szekéren, szüreti dalokat énekelve meghívjak a szomszédos települések fiataljait a mulatságra.

 

Szenteste (december 24.) a falu lakói elindulnak „kántálni". Karácsonyi dalokat énekelve házról-házra járnak. Minden évben egy vagy több fiukból álló csoport, a „Betlehemesek” járják a falut, és betlehemi színdarabot mutatnak be (Jézus születését).

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 6
Heti: 34
Havi: 99
Össz.: 13 098

Látogatottság növelés
Oldal: Ízelítő ma is élő Kárpátaljai határ menti hagyományokból:
MÉHECSKE VENDÉGHÁZ - © 2008 - 2018 - mehecskevendeghaz.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »